Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!..

Sözcü yazarı Uğur Dündar bu hafta 'Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!..' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) uzun yıllar sonra ilk kez birinci parti yapan seçim sonuçları dikkatlice analiz edildiğinde, seçmenin iktidara birçok mesaj verdiği görülüyor.

Şöyle ki:

- Ekonomiyi bir an önce düzelt. “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur” diyerek iktisat biliminde hiç yeri olmayan söylemlerle içinden çıkılmaz hale getirdiğin enflasyonun ezdiği geniş halk yığınlarını, en başta da emeklileri düşün. Onların sırtlarında taşımaktan iki büklüm oldukları ve yaşamdan soğudukları ağır hayat pahalılığı yükünü azalt. Milli gelirin dağılımındaki adaletsizliği gider, uçurumu ortadan kaldır.

★★★

- Hazine’nin kıt kaynaklarını yandaşların kayrıldığı ihaleler yerine; üretime, istihdama, yüksek teknoloji ürünleri ihracatına, kısacası döviz getirici yatırımlara yönlendir. Yapısal reformları erteleme. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüye, çiftçiye teşvik sağla. Öğretmenleri tekrar köy okullarına gönder. Bunları yaparken sadece sana oy verenleri kayırma, eşitlikçi ve adil davran. Yoksulluğu yöneterek iktidarını sürdürmenin çözüm getirmediğini, asıl yapman gerekenin yoksulluğu ortadan kaldırmak olduğunu göz önünde bulundur!..


★★★

- Ülkemizi hedef alan yabancı istilasına son ver. Gençlerin geleceklerini yabancı diyarlarda ve el kapısında aramalarına “dur” diyecek tüm önlemleri al. Yabancı istilası denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yeniden ve rekor sayılabilecek bir oyla seçilmesinin ardındaki nedenleri iyi oku. Gençleri kucakla, onlara eğitimde ve her alanda fırsat eşitliği sağla!..

★★★

- Her ile bir üniversite açmakla eğitime kalitenin gelmediğini, bunun üniversite tabelası sayısını artırmaktan ve öğrencilerin ellerine birer kağıt parçasından ibaret mezuniyet belgeleri tutuşturmaktan öte bir işlevi olmadığını gör. Uluslararası geçerliliği olan tek bilimsel makalesi bulunmayan kişileri, yandaşın diye rektör yapmaktan vazgeç. Eğitimin içine düştüğü kalitesizlik sarmalını hiç vakit geçirmeden ortadan kaldırmak için gereken tüm bilimsel ve çağdaş önlemleri al!..

★★★

- Halkı kutuplaştırıp kamplara ayırarak oylarını konsolide etme gayretinin, seni sürgit iktidarda tutmaya yetmediğini artık anla. İttifakına oy vermeyenleri birer hasım, hatta düşman gibi gösterme gayretinden uzaklaş. Milleti yeniden kucaklaştırmaya gayret et! Halkın hür iradesine saygı duy ve seçimle işbaşına gelen yerel yöneticileri şu veya bu nedenle görevlerinden uzaklaştırmayı -yasal zorunluluk olmadıkça- asla deneme. Merkezi iktidarın gücünü kullanarak yerel yöneticilerin ellerini kollarını bağlayacak girişimlerde bulunmanın, senin adaylarının seçilmelerini sağlamadığı gibi, bu tür adaletsizliklerin tıpkı bumerang gibi dönüp seni vurduğunu gör!..

★★★

- Yurttaşların anayasadan aldıkları demokratik haklarını kullanmalarına izin ver. Anayasa’dan söz etmişken; Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına saygı duy ve o kararları vakit geçirmeden uygula. Baskıcı yönetim anlayışını ve yargıyı senin gibi düşünmeyenlere karşı bir sopa olarak kullanma alışkanlığını artık geride bırak… Bu ülkede bir zamanlar düşünce ve basın özgürlüğünün var olduğunu hatırla!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.380 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar