Batı’dan uzaklaşmak Türkiye’ye zarar verir

Emekli Diplomat Abdurrahman Bilgiç Taha Akyol'a açıkladı.-İslam dünyasında yalnızlaşmamızın bir temel nedeni Batı dünyasından uzaklaşmamızdır. Diğer nedenleri ise dış politikada rasyonalizm ve...

Emekli Diplomat Abdurrahman Bilgiç Taha Akyol'a açıkladı.

-İslam dünyasında yalnızlaşmamızın bir temel nedeni Batı dünyasından uzaklaşmamızdır. Diğer nedenleri ise dış politikada rasyonalizm ve uzun erimli ülke menfaatleri yerine, dar bir ideolojik perspektifle bölge sorunlarına, iç savaşlara, vekalet savaşlarına müdahil olduğumuz algısıdır.

-Mevcut durum Türkiye’nin arafta kaldığı imajının oluşmasına sebebiyet vermektedir. Ne demokrasi ne de otokrasi, kendine özgü bir demotokrasi algısına... Araftaki yalnızlık, değerli olmadığı gibi bağımsızlık anlamına da gelmez.

-Türkiye’nin, Batı dünyasının çekirdek değerlerinden sapması ve dış politikada “sert güç”e yaslanmayı tercih eden eğilim imajı da dostlarımızı kaybetmemize yol açtı... Batı’da yükselen ırkçı, İslamofobik ve popülist dalga, anaakım partileri de etkiledi.

Diplomat Abdurrahman Bilgiç Taha Akyol'un sorularını cevapladı.

AB Konseyi, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmuş olarak kalmasına karar verdi. Ne...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa ve 1 Mayıs 03 Mayıs 2024 | 962 Okunma Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.992 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.447 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.475 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 825 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar