Yaşasın yeni Gavs!

Biz fâniler gibi etten kemiktendir; uykusu gelir, acıkır, ihtiyaç giderir ama gavs, Allah adına kâinatın idaresinden sorumludur.Peki kâinat, birden fazla gavsa dar gelir mi? Geliyor ki vefât eden Gavs’ın mirasçıları...

Biz fâniler gibi etten kemiktendir; uykusu gelir, acıkır, ihtiyaç giderir ama gavs, Allah adına kâinatın idaresinden sorumludur.

Peki kâinat, birden fazla gavsa dar gelir mi? Geliyor ki vefât eden Gavs’ın mirasçıları, kâinatın idare merkezi Menzil’e sığmıyor.

Menzil Tarikatı, son Gavs Hazretlerinin mirasçıları arasında bölünmüştü. Üç kardeş, babadan kalma bir lokma, bir hırka dervişliği paylaşamadılar. Üçünün de gözü, gavslıkta. Ancak kâinatı, yetki bölgelerine ayırıp birlikte yönetemiyorlar.

Taraftarlarının sosyal medya paylaşımlarında gördüm; yeni gavslara, kâinat gavslığını üleşme modelleri öneriliyor, gayet mantıklı.

Biri Menzil Köyü’ne bakarken diğeri dünyadan, öbürü galaksiden sorumlu olabilir. Kavgaya ne gerek!

Fakat Menzil gavslarının sultan, şeyh, seyyid gibi sıfatları da var. Ve mâna âleminin sultanlığı, ortak kabul...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı'nda ne bu şiddet 27 Temmuz 2024 | 65 Okunma CHP’li belediyelere mali darbe mi? 26 Temmuz 2024 | 771 Okunma TikTok'a, Wattpad'e yenilen Anadolu irfanı 25 Temmuz 2024 | 474 Okunma MHP'nin listesi niye 154'lük? 24 Temmuz 2024 | 2.894 Okunma Bizi Unutma şarkısı olmamış 23 Temmuz 2024 | 2.797 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar