Aradakilerden kurtulmadıkça

Dikkatinizi bir kez değer üretmeyen iş süreçlerine odaklayın... Göreceksiniz, son derece fazladırlar ve onları iyileştirmeniz halinde inanılmaz kazançlarınız olacaktır. Zamanı, süreci...

Dikkatinizi bir kez değer üretmeyen iş süreçlerine odaklayın... Göreceksiniz, son derece fazladırlar ve onları iyileştirmeniz halinde inanılmaz kazançlarınız olacaktır. Zamanı, süreci, kaynağı israf eden her şeye karşı girişilen topyekûn mücadele cari açığınızdan akıl açığınıza dek işe yarayacaktır. 
Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkı'nı ziyaretimizde arkadaşım Metin Can ile şunu gördük: Balata ve fren aksamı üretebiliyorken sırf akreditasyon ve fren test merkezimiz olmadığı için, cari açığa 1 milyar $ ilave ediyormuşuz. Her frene basınca döviz harcayan bu akılsızlığımız nihayet gideriliyor.
Daha açık yazayım. Bu yılın ocak-ağustos dönemi ithalatımızın %16.5'i yatırım mallarına gitmiş. Tüketim malları ithalatının yüzdesi 13.7 ve bunun içinde cep telefonu da var. Ancak iyileştirmeye açık olan ara malları ve hammadde payı %69.6. Petrol, doğalgaz gibi bizde olmayanları çıkardığımızda yine de geriye %30 kalıyor.
Bugün sayfalarımızda Barış Ergin'in yerli iş makinesi ve yerli tank haberi yer alıyor. Dikkatimi çeken, ilk yerli forkliftin üretim bandına çıkmak üzere olduğudur.
Dikkatten kaçan ama topladığınızda ithalatın üçte birine yaklaşan bu ara mallar üretimi,sanayicinin yeni ilgi alanı olmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar