Bir Yahudi’nin ‘One minute’u

İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma ABD ve Batı Bloku'nun açık silah ve para desteği vermesi, milyonların tepkisine rağmen kıllarını kıpırdatmamaları çok söylenen ama es geçilen Siyonizm...

İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma ABD ve Batı Bloku'nun açık silah ve para desteği vermesi, milyonların tepkisine rağmen kıllarını kıpırdatmamaları çok söylenen ama es geçilen Siyonizm ile emperyalizmin iç içe geçtiği gerçeğini açığa çıkardı.
İş öyle bir noktaya vardı ki, dünyaya örnek diye yutturulan "ABD demokrasisi" bile yerle bir oldu. Demokratik tepki hakkını kullanan öğrenciler, öğretim üyeleri tutuklandı, şiddet ve zorla kampüslerden çıkartıldı, keskin nişancılar kullanıldı. Herhalde yetmedi ki sonunda "Yahudiler hakkında yalan söylemeyi, Yahudilerin medyayı ve ekonomiyi kontrol ettiğini iddia etmeyi" bile yasaklayan antisemitik bir yasa çıkartıldı.
Bu tablo sonun başlangıcını işaret ediyor. Zaman zaman "demokrasi ve ekonomi krizi" yaşayan ABD, bu kez "insanlık" kriziyle sarsılıyor.
Gelin ABD'nin yaşadığı bu çöküşü son olayların içinde yer alan bir Yahudi'den dinleyelim. The Guardian yazarı da olan Naomi Klein, aynı zamanda British Columbia Üniversitesi'nde iklim adaleti profesörü.
Öğrenci eylemleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 281 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.387 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar