Yabancı bakıcı çocuğunuzu döverse sınır dışı edilir mi?

Evinizde kalan, çocuk bakıcısı olarak çalıştırdığınız yabancı uyruklu bir kadın evladınızı döverse nasıl bir yargı kararıyla karşılaşırsınız? Şahit...

Evinizde kalan, çocuk bakıcısı olarak çalıştırdığınız yabancı uyruklu bir kadın evladınızı döverse nasıl bir yargı kararıyla karşılaşırsınız? Şahit olduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum.

Özellikle Türkmenistan, Özbekistan uyruklu birçok kadın Türkiye’de ya evlerde temizlikçi olarak ya da çocuk bakıcısı olarak çalışıyorlar. Maaşları da oldukça iyi. İstikrarlısını bulmak gerçekten çok zor. Ama bulan da iyisini buluyor. Bu piyasa oldukça hareketli.

İZNİ OLMAYAN DEPORT EDİLİYOR

Son dönemde İstanbul Emniyeti yabancı uyruklulara göz açtırmıyor. 39 ilçede denetimler aralıksız sürüyor. Oturma veya çalışma izni olmayanlar önce toplanma kamplarına oradan da ülkelerine gönderiliyorlar. Bu yüzden yabancı uyruklalar da panik st düzeyde. Çünkü yarısından fazlasının izni yok. Yeni izin çıkarmaları ise artık neredeyse imkânsız.

Geçtiğimiz haftalarda çok etkilendiğim bir olay yaşadım. Benim de yedi yaşında bir kızım var. Üstüne titriyoruz. Arayan bir arkadaşımdı. Bakıcı iki yaşındaki oğlunu dövmüştü. Bunu görenler, şahit olanlar vardı. Bir anne ve baba için en korktukları şey başlarına gelmişti. Hemen emniyet birimlerini bilgilendirdik. Kısa sürede kadın gözaltına alındı.

SERBEST KALDI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BAKALIM AVRUPA PKK SINAVINI NASIL VERECEK? 03 Mayıs 2024 | 0 Okunma FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 86 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 362 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 339 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar