İyi Parti'de büyük kriz kapıda

14 Mayıs seçimleri Millet İttifakı’nda büyük hayal kırıklığına ve karışıklığı da yol açtı. CHP’de bir çok isim görevden alınırken İYİ Parti’de kaos...

14 Mayıs seçimleri Millet İttifakı’nda büyük hayal kırıklığına ve karışıklığı da yol açtı. CHP’de bir çok isim görevden alınırken İYİ Parti’de kaos kapıda... Bu cumartesi günü partinin kurucuları bir basın toplantısı düzenleyecek. ”Ortak Akıl Platformu” isimli oluşumun içerisinde İYİ Parti’nin kurucuları, disiplin kurulu üyeleri ve GİK üyeleri alıyor.

Konuyu biraz araştırdım. Bu yapılanmadaki isimlerin Genel Başkan Meral Akşener’e yönelik büyük tepkisi var. Partinin önemli isimlerine gönderdikleri çağrı da açıkça Akşener ve ekibi suçlanıyor. Belli ki İYİ Parti’de büyük bir kriz kapıda.

Bakın açıklama da partinin kurucular kurulu üyeleri neler söylüyor;

Değerli dava dostlarımız,

“Bildiğiniz gibi Türkiye için hayati öneme sahip bir seçimi geride bıraktık. Büyük umutlarla, emeklerle ve mücadelelerle kurduğumuz İyi Partimiz, 2018 seçimlerine kıyasla beklenen ivmeyi maalesef yakalayamamıştır. İyi Parti'nin ortak akılla, parti içi demokrasi ile teşkilatlara verdiği değer ile yönetilmesi gerektiğinin altını hep çizdik. Halkımızın bizim için beslediği büyük umutlara maalesef cevap veremedik. Kuruluş döneminde yakaladığımız o büyük ilgiyi ve potansiyeli koruyamadık. Gelinen bu noktada doğrularımızı ve yanlışlarımızı değerlendirmek için Ortak Akıl Platformu'nu kurmaya karar verdik.

Parti kurucuları başta olmak üzere, İyi Parti'nin harcına helal terlerini akıtmış, ilk günden bugüne değin emek vermiş dostlarımızla aldığımız karar neticesinde, geniş katılımlı bir istişare toplantısının yapılması zaruri olmuştur. Ülkemize ve Türk Milletine alternatif olarak kurulan İyi Parti'nin oligarşik bir yapıya dönüşmesi hepimizde derin teessürler uyandırmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar