Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var?

Yerel seçimlere 15 gün kaldı ama ben hiç de seçim atmosferi görmüyorum sokaklarda. Adaylar daha çok sosyal medyaya oynuyorlar. Bu kargaşa da atlamamamız gereken konular var.31 Mart yerel seçimleri artık geldi çattı....

Yerel seçimlere 15 gün kaldı ama ben hiç de seçim atmosferi görmüyorum sokaklarda. Adaylar daha çok sosyal medyaya oynuyorlar. Bu kargaşa da atlamamamız gereken konular var.

31 Mart yerel seçimleri artık geldi çattı. Öyle aman aman bir koşturmaca yok gibi. Tabi bunda Ramazan’ın da gelmesi büyük bir etken olabilir. Heyecan biraz düşük sanki. Ama son hafta hareketlenir diye düşünüyorum.

Seçim atmosferindeyiz akıllar başka yerde. Unutmamamız gereken en önemli konumuz deprem bölgesinde konteynerlarda mücadele veren vatandaşlarımız olmalı. Elimizden geldiğince tüm yardımlarımızı oraya yollamalıyız. Onların acıları hala dün olmuş gibi yeni. 6 Şubat’ta yaşananları bir nebze olsun unutmamalı ve unutturmamalıyız.

Son dönemde deprem hocalarından gelen ardı ardına, “Marmara depremi her an olabilir” açıklamaları İstanbulluları iyice ürkütmüş durumda. Vatandaşlar olarak bizler, deprem hazırlıklarını neredeyse unuttuk. Her bir sallantıda aklımıza geliyor. Şimdi olacak gibi hazır duruma ne zaman geçeceğiz inan bilemiyorum.

Geçtiğimiz hafta sinirlerimizi hoplatan iki olay vardı. Birincisi Eros isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası. Bu karar hayvanseverleri adeta çıldırttı. Bende evde kedi besleyen biri olarak toplumun bu olaya verdiği üst düzey tepkiden dolayı oldukça mutlu oldum. Hayvanlara eziyet edenler artık bir kez daha düşünecektir.

İkincisi ise ABD çekilen bir fotoğraf. Lüks cipiyle bir kişiyi öldüren ve annesi Eylem Tok tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un New York’ta gülerken çekilen görüntüsü. Evlatlarını kaybeden acılı aile o fotoğrafı görünce kim bilir neler yaşamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar