12 bin yalanla nasıl mücadele edilir?

Türkiye Yüzyılı aynı zamanda bir iletişim yüzyılı olacak. Şüphesiz ki en büyük mücadelelerden biri de yalan haberler ve dezenformasyonlar olacak. Peki bu yalan haberlerin önüne nasıl geçilecek? Beş...

Türkiye Yüzyılı aynı zamanda bir iletişim yüzyılı olacak. Şüphesiz ki en büyük mücadelelerden biri de yalan haberler ve dezenformasyonlar olacak. Peki bu yalan haberlerin önüne nasıl geçilecek? Beş ayda kaç tane yalan ihbarı yapıldı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinden iki seçime kadar önemli bir performans ortaya koydu. Özellikle Türkiye’yi sarsan iki depremin ardından milyonlarca paylaşım dolaştı sosyal medyada. Bazıları hayat kurtarırken bazıları da açıkçası pes dedirtti.

Günümüzde doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilmek hayat kurtarıyor. Prof. Dr. Fahrettin Altun başkanlığındaki İletişim Başkanlığı’nın en önemli operasyonlarından biri yalanla mücadele oldu. Bu yüzden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kuruldu. Çünkü ülkemizin üzerinde oynanan yalanların ardı arkası kesilmiyor. Kesilecek gibi de değil. Çünkü hâlâ seçim sonuçlarını hazmedemeyen kocaman bir dünya var karşımızda.

12 BİN YALAN İHBAR

Depremin ikinci günü Dezenformasyon Bildirim Servisi’ni açan İletişim Başkanlığı, bu sayede birçok yalan ihbarın önüne geçti. Bu kapsamda, Şubat'tan bu yana sisteme 12 bin yalan ihbar yapıldı. Bu çalışmalarla Başkanlık hem sosyal medya ağlarının hem de şirketlerin gerçek yüzünü ortaya koyan çalışmalar yaptı. Bu platformlarda dezenformasyon yayan kullanıcılara karşı yasal süreçlerde de ilgili kurumlara destek sağladı.

“AT YALANI BİR ŞEY OLMAZ” DİYEMEYECEKLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 86 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 362 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 339 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar