Her şeyin affı olur, devlete ihanetin affı asla olmaz

Bir solukta okuyacağınız, ibretlik bir hikâye.Meşhur 5. Abbasi Halifesi Harun Reşid, Bermekilerden olan veziri Cafer bin Yahya ile birlikte sarayın harika bir şekilde düzenlenmiş bahçesinde gezerken, canı meyve çekiyor...

Bir solukta okuyacağınız, ibretlik bir hikâye.

Meşhur 5. Abbasi Halifesi Harun Reşid, Bermekilerden olan veziri Cafer bin Yahya ile birlikte sarayın harika bir şekilde düzenlenmiş bahçesinde gezerken, canı meyve çekiyor, elmayı dalından koparmak için uzanıyor.. Ne var ki orta boylu olduğu için meyveye yetişemiyor. Veziri Yahya’ya diyor ki, “omzuma çık o meyveyi kopar ve bana ver.” Vezir zayıf olduğu için halifenin omzuna çıkıyor ve meyveyi koparıp veriyor.

Meyveyi yiyen halife Harun Reşid, “çok lezzetliymiş. Bana bahçıvanı çağırın, bu güzel bahçeyi ve lezzetli meyveleri yetiştirdiğinden dolayı onu ödüllendireceğim.” diyor. 

Zaten az ileride duran ve olan biteni hayretle seyreden bahçıvan geliyor. Halife ona “sana bir ödül vereceğim dile benden ne dilersen” diyor. 

Bahçıvan diyor ki: “Sultanım sizden bir tek isteğim olacak: Bana, benim Bermeki olmadığıma dair bir belge vermenizi istiyorum.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.323 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar