Eylemin asâleti söylemin şehvetinden üstündür

 Allah’ın arzında Müslümanlardan olup uzun konuşanları az, az konuşanları da uzun dinlemek gerekir. Akılları gözlerinde, kuvvetleri dillerinde olanlar amelin katili, sözün de kahramanı olmaktan öteye...

 

Allah’ın arzında Müslümanlardan olup uzun konuşanları az, az konuşanları da uzun dinlemek gerekir. Akılları gözlerinde, kuvvetleri dillerinde olanlar amelin katili, sözün de kahramanı olmaktan öteye geçemezler. 

Amelin asâleti, eylemin de şehveti vardır. Ülkemizde lâ dinilerin telkinleri neticesinde akide felsefileştiriliyor, ibadetler adetleştiriliyor, din ideolojileşiyor, Şeriatsız bir İslam’a bizi ikna etmek için başvurmadıkları yol kalmıyor. Tabii ki içi boşatılmış dindarlık, kindarlığı çoğaltıyor. Hilafetin ilgasından bu yana ülkemiz kültürel inkâr’dan kültürel intihara doğru gidiyor. 

İslâm ile idare olunmayan ülkemizde özü zedelenmiş, göze hoş gelen gösteriş dindarlığı prim yapıyor… Bir ucu riyaya diğer ucu ranta uzanan, rıza-i İlahi’nin teğet geçildiği günlerden geçiyoruz… Dinimizin ve dindarlığımızın aleni düşmanlarından kendimize, şehrimize ve ülkemize idareciler seçiyoruz. Acaba dünya için dinden mi vazgeçiyoruz? Eşkıyaya duyulan muhabbet ne kadar gözlerimizi perdelemiş?

Toplumda yapmadığı şeyi söyleyenler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ba’de harabi’l Gazze 15 Mayıs 2024 | 88 Okunma Eylemin asâleti söylemin şehvetinden üstündür 08 Mayıs 2024 | 182 Okunma Siyonist İsrail, Batı Dünyası’nın İslâm topraklarındaki çıkar şebekesidir 01 Mayıs 2024 | 81 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 284 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar