Yüksek gerilim hattı

Yüksel gerilim hattı denince akıllara artık sadece elektrik hatları gelen bir ülke değil Türkiye. Bir heyula gibi yükselen ve gerilen hatlar ortak acılarımızın da sebebi olmaya başladı. Yaşım itibariyle kendimi...

Yüksel gerilim hattı denince akıllara artık sadece elektrik hatları gelen bir ülke değil Türkiye. Bir heyula gibi yükselen ve gerilen hatlar ortak acılarımızın da sebebi olmaya başladı.

Yaşım itibariyle kendimi bildim bileli terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Özellikle bu cânım vatan toprağının doğu ve güneydoğu bölgesi terör olaylarına sahne oldu. Yapılan mücadele, seferber edilen imkânlar hep terörün kökünün kazınması içindi.

Yıllar var ki akılların almakta zorlandığı mücadelede terör örgütü bir türlü bitirilemedi. Elbette dış destek, iç destek, boş dağların bombalanması derken işin içinde iş olduğu da artık daha iyi anlaşıldı.

Son bir yıldır terörle mücadelede kat edilen mesafe yıllardır ortaya konan mücadeleden kat kat fazlaydı, ortaya konan başarı da bunun bir göstergesi.

Teröristlere ağır kayıplar verdirirken içimiz yansa da yürekler dağlansa da şehitler verdik, gazilerimiz oldu.

Çatışmada yitirilen canlar, şehadete ulaşan vatan evlatları oluyor ister istemez. Sonuçta bir çatışma vardı ortada.

Bir de kaza sonucu yaşananlar, yitirilen canlar vardı ki işte bunu anlamakta hepimizin zorlandığı aşikâr.

Bakıyorsunuz, ortaya konan destansı bir mücadele var. Önde olan isimler var. Terörün belini kırmak için ramak kaldığı anlar var. Yaşanan bir kaza ve şehadete yürüyen aslan yürekli komutanlar, askerler kocaman bir soru işareti bırakarak ayrılıyor aramızdan. Geçmişte yaşanan Eşref Bitlis paşanın helikopter kaza ile aramızdan ayrışılışı gibi.

Şimdi de Tümgeneral Aydoğan Aydın başta olmak üzere 13 şehit verdik bir helikopter kazasında. Yüksek gerilim hattına takılıp düşen helikopter ve 13 şehit. Bir millet olarak acımız büyük.

Ramazanın yüreklere sağnak sağnak indiği bu günlerde dualar gönderiyoruz şehitlerimize ama kafamız hiç hoş değil. İçimiz daralıp duruyor. Yüreğimize çöreklenen duman savrulacağa benzemiyor.

Geçen hafta Pazar günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanında Cumhurbaşkanımızla telefonda konuşurken gördü herkes Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı. Elde edilen başarılardan, yürütülen mücadeleden bahsediyordu Aydoğan Aydın. İnlerine girmek bir yana inlerini alt üst ettiklerini anlatıyordu.

Yaşanan bu sahneden sadece birkaç gün sonra acı haber geldi. Tümgeneral Aydoğan Aydın ve yanındaki rütbeli askerleri taşıyan helikopter yüksek gerilim hattına takılıyor, düşüyor ve şehit oluyor askerlerimiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar