Şapka Kanunu’nu da kaldıracak mısınız Kemal Bey?

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (05.10.2022)''Şapka Kanunu’nu da kaldıracak mısınız Kemal Bey?'' başlıklı yazısı.

Ulaştırma Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nı açıyor...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açılan Metro'nun belediye bütçesinden yapıldığını söylüyor.
İnsan refleks olarak "Hem Cumhurbaşkanlığını ve Bakanlığı yalanlayan bir açıklama yapıyorlarsa herhalde bu durumu kanıtlayabilirler" diye düşünüyor.
Ne var ki Ulaştırma Bakanı televizyona çıkıp 4.4 milyarlık projenin kendileri tarafından, hükümet bütçesiyle tamamlandığını ortaya seriyor.
Unutuluyor gidiyor...
Havada "E sonuçta hepsi milletin parası değil mi?" türünden savunmalar asılı kalıyor.
Tekil bir durumdan bahsetmiyorum.
Muhalefet siyasetin asgari mantık zeminini manipüle ederek günü kurtarma taktiğini seçimin döneminde sistematik olarak uygulamaya karar vermiş gibi.

Pazartesi akşamı da Kemal Kılıçdaroğlu "Baş örtüsüne yasal güvence getireceğiz. Var mısın Erdoğan" şeklinde bir çıkış yaptı.
Evet, bunu inançları gereği örtünmeyi seçen kadınların tercihlerinin mesele haline gelmesinin birinci dereceden sorumluları arasındaki CHP Genel Başkanı söylüyor.
Bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı adayı olmasının, eşini başörtüsü sebebiyle mümkün olmadığını öne sürebilmiş, bunun için Cumhuriyet Mitingleri düzenlemiş jakobenlerden bahsediyoruz.
Düne kadar ekrandan "bez parçası" edebiyatına sarılmaktan çekinmeyen, hükümetin başörtüsü özgürlük girişimlerini Anayasa Mahkemesi'ne götüren de bizzat Kılıçdaroğlu değil miydi?
Daha da absürdü, "Hodri meydan" dediği kişi, Atatürk'ün seçme ve seçilme hakkı verdiği kadınların bir kısmına yıllardır uygulanan ayrımcılığa son vererek tarihe geçen bir lider... Örtünme pratiklerinden ötürü eğitim ve çalışma hakları CHP sayesinde ellerinden alınan kadınlara iade itibar yapan Erdoğan.
Şimdi o Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına olumlu yanıt vermezse başörtüsü konusunda samimiyetsiz olacakmış öyle mi?
Kemal Bey madem "değiştiğine" inanmamızı istiyor... Bu insan hakkı tartışmasında samimiyet ölçecek kadar iddialı ve kendine güveniyor... Sorunsalı ilelebet tarihe gömmeye niyet ettiğini söylüyor...
Buyursun Şapka Kanunu vb İnkilap Kanunları'nı içeren Anayasa'nın 174. Maddesiyle ilgili bir değişiklik önergesi versin.
Evet, en iyi ihtimalle CHP bölünür değil mi?

ANAYASA 174. MADDESİ'Nİ TARTIŞABİLİR MİSİNİZ?
Yasalarla neyin serbest olduğunu tanımlamak otoriter rejimlerin özelliğidir.
Hiç kurumsallaşmış demokraside Stalin'in anayasasında olduğu kadar çok sayıda özgürlük sıralanmamıştır herhalde.
İdeal olan olsa olsa nelerin yasak olduğunu tarif etmektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 5 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar