Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Irak'ta olacak. Terörle mücadele ana gündemlerden biri. Bu başlıkla bağlantılı olan diğer bir hayati gündem de Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle durdurulan petrol...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Irak'ta olacak.
Terörle mücadele ana gündemlerden biri. Bu başlıkla bağlantılı olan diğer bir hayati gündem de Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle durdurulan petrol ihracatı.
Dibimizde komşumuzun elinde boru hattı sayesinde düşük maliyetle alabileceğimiz petrol var ve biz ta nerelerden tankerle getirmek zorunda kalıyoruz.
Günlük petrol tüketimimiz 950 bin varil.



PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin sıkça sabote ettiği Kerkük hattına alternatif bir rota açılırsa ihtiyacımızın büyük kısmını daha uygun maliyetle Irak'tan alabiliriz. Irak'lı yetkililer yeni hattın kapasitesinin 350 bin varil olduğunu söylüyorlar.
Bu proje komşunun da işine gelecek. Erbil ve Bağdat'ın petrol ihracatı konusunda henüz anlaşmaya varamaması nedeniyle Irak ekonomisinin bir yılda yaklaşık 14 milyar dolar zarar ettiği tahmin ediliyor.
Tabii ki Kerkük'e alternataif olacak güzergahın PKK'dan arındırılması...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 16 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.393 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 401 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.181 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar