Kemal Bey ne yaptığınızı görüyoruz

Bir önceki grup konuşmasında bir kadın bakana Cemaat'in seksist küfür kalıplarıyla saldıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yine aynı telden çaldı.Konuşmasında 'Altına...

Bir önceki grup konuşmasında bir kadın bakana Cemaat'in seksist küfür kalıplarıyla saldıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yine aynı telden çaldı.
Konuşmasında 'Altına yatmak'tan girdi, çamaşırların arasından çıktı. Pek çok kişi, milyonlarca CHP'linin sorumluluğunu taşıyan o yaştaki bir siyasetçiyi "ne kadar" ayıp diye uyarmayı bile ayıp saydığı için yalnızca kafasını sallayıp geçiyor.
Ne var ki Kılıçdaroğlu'nun tabanındaki genişçe bir kitleyi de utandırarak şekilde küfre, kadınlara hakarete soyunması onun kompleksli kişiliğiyle alakalı bir değil. Zira onun bu tarzı, aynı zamanda çaresizliğin göstergesi bir bel atı mücadele stratejisi.
Yani 6 yıllık görev süresince girdiği 6 seçimde kaybeden bir siyasinin anlık öfke patlamalarının ya da pasif agresif semptomların ötesinde bir durumla karşı karşıyayız.
Artık şüphem kalmadı. Kemal Bey parlamentoyu kilitlemeye, asgari nezaket zeminini ortadan kaldırarak siyaseti imkânsızlaştırmaya çalışıyor. Bu artık onun tarz-ı siyaseti. Tıpkı yakın tarihimizdeki, darbe önceleri yer altı kadar bel atına da inen diğer "misyon sahibi" muhalefet liderleri gibi.
Çoğu son yolculuklarına bir başlarına uğurlandılar. Ama onların, askere, ecnebilere, artık siyaset dışı kim varsa ona gel gel yapan anti siyaset yöntemleri hâlâ cazibesini koruyor.
İşte Kılıçdaroğlu da o yolun yolcusu. Canı gönülden istiyor ki tansiyon yükselsin; başlıyor küfre. Ardından siyasi tercihlerine, yaşam tarzlarına cinsiyetçi küfürlerle saldırdığı insanların tepki göstermesini bekliyor. Çünkü böylelikle, taraftarlarını bile savunmayacakları durumlarla karşı karşıya bırakıp kemikleştirebiliyor. Sonra gelsin toplumsal kutuplaşma tiratları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.021 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 596 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 830 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 630 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar