Allah izin verirse ABD artık darbe yaptırmayacak

Trump son olarak, ülkesinin önümüzdeki dönem dış politika perspektifiyle ilgili devrim niteliğinde bir çıkış yaptı:"Önce Amerika. Rejimleri ve hükümetleri devirmeyeceğiz!Ortadoğu için harcanan 6...

Trump son olarak, ülkesinin önümüzdeki dönem dış politika perspektifiyle ilgili devrim niteliğinde bir çıkış yaptı:
"Önce Amerika. Rejimleri ve hükümetleri devirmeyeceğiz!
Ortadoğu için harcanan 6 trilyon doları hatırlıyor musunuz?
Amacımız istikrar, kaos değil.
Çünkü kendi ülkemizi ayağa kaldırmak istiyoruz" 
Trump ABD müesses nizamına yaptığı bunca cesur hamleden sonra, başına bir şey gelmeden Ocak'ta Başkanlık koltuğuna oturabilecek mi, bilemiyorum?
Ama oturursa da birilerinin üstüne iyi "oturacağı" kesin.
Zira yıllardır Irak savaşına da karşı olduğunu söyleyen Trump'ın, bir ABD Başkanının "Ulusinşa etme ve rejim değişikliği stratejimiz kanıtlanmış bir başarısızlık" demesi az uz şey değil.
Öyle ya, 70'lerin San Francisco'lu akvistleri tadında hayatımıza giren siyah gölge Obama'yı düşünün. Güya sola daha yakın olan oydu.
Devrim ondan gelecekti.
Onun ağzından bile duymadık böyle şeyler.
Hadi bakalım. Bakarsınız "sarı saçlı mavi gözlü" Trump dediğini yapar ve Latin Amerika'nın, Ortadoğu'nun, Afrika'nın ABD destekli darbelerle perişan olmuş halkları da rahat eder.
Tabii ki mazlum halkların umudu olan bu mutlu son, bizde ABD darbelerinin konforuna alışmış siyasilerin, medyanın ve rekabetten korkan sermayenin kâbusu.
Üzgünüm, korkunun ecele faydası yok.

***


Kapat kapat kapıları yabancı gelemesin…

Dikkat ediyor musunuz, Trump'ın başkanlığa seçilmesinin ardından bizim yabancı malı merkez medya ABD'yi adeta unuttu, görmezden geliyor.
Eskiden öyle miydi ya, Obama'nın üzerine su damlasa Doğan medyası, TÜSİAD, diplomatik yazarlar, akademikler ve dahi muhafazakâr medyadaki "demokratlar" ıslanırdı.
Gerçi ne yapsın zavallılar. Trump da görülecek gibi değil ki kardeşim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.356 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar