Siyah beyaz farkındalık

Instagram’da ve diğer sosyal medya mecralarında #challengeaccepted ve #istanbulsözleşmesiyaşatır etiketleriyle, kadınların siyah-beyaz fotoğraflarını paylaştıkları bir farkındalık kampanyası var....

Instagram’da ve diğer sosyal medya mecralarında #challengeaccepted ve #istanbulsözleşmesiyaşatır etiketleriyle, kadınların siyah-beyaz fotoğraflarını paylaştıkları bir farkındalık kampanyası var. Kampanyanın amacı, bir insan öldükten sonra cenaze töreninde yakalara takılan siyah-beyaz fotoğrafına gönderme yapmak. Kadınlar diyor ki; “Bizim siyah-beyaz fotoğrafımızı biz öldükten sonra yakanıza takmanızın hiçbir anlamı yok. Kendi siyah-beyaz fotoğrafımızı kendi istediğimiz zaman paylaşırız.

Siz kadınların öldürülmesini engelleyecek önlemleri alın.” Bu kampanyaya kimi isimler de “Aman canım, siyah-beyaz fotoğraf paylaşılınca mı farkındalık yaratılacak, bu hiçbir işe yaramaz” diye karşı çıkıyor. Oysa yanılıyorlar. Çünkü Türkiye’den başlayan bu kampanya çoktan ülke sınırlarını aştı ve dünya çapında bir farkındalık yarattı. Dünyaca ünlü Amerikalı yıldız Jessica Biel de aynı etiketle, siyah-beyaz bir fotoğrafını paylaşıp altına “Türkiye’deki kadınların sesini duyuyoruz ve onlarla birlikteyiz” diye yazdı.

Ayrıca Amerikalı kadınlara da seslenip “Bu kampanya bize de kadınları etkileyen konularda ses çıkarmamızı ve seçimlerimizi buna göre yapmamızı hatırlatıyor” dedi. Ve Demi Moore... O da aynı etiket altında siyah-beyaz fotoğrafını paylaşıp “Bu challenge’ın Türkiye’de öldürülen yüzlerce kadın için dayanışma amacıyla yapıldığını öğrendim. Hepimizin birbirini desteklemeye ihtiyacı var” diye yazdı.

Ben bu yazıyı yazarken #challengeaccepted etiketiyle sadece Instagram’da 5.4 milyon fotoğraf paylaşılmıştı. Diğer sosyal medya araçlarını söylemiyorum bile. Kimse sizden ille de siyah-beyaz fotoğraf paylaşmanızı istemiyor. Kimse size “Siz de bu kampanyaya katılın” demiyor. Gölge etmeyin yeter.

ŞAMPİYON ADAYIM REZZAN ATAN

Masterchef başladı, başlar başlamaz da bir yarışmacı şimdiden benim şampiyon adayım oldu. Mersinli Rezzan Atan’dan söz ediyorum. Memleketlim olmasının yarattığı bir sempati var elbette. Ama onun hayat öyküsü sadece beni değil, dinleyen herkesi etkiledi. 28 yaşındaki Rezzan, 8 kardeşin en büyüğü. Anne ve babasının resmi nikahı yok. Okula gidebilmesi için nüfusunu amcasının üzerine kaydettirmişler. Fakirlikten okuyamamış Rezzan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar