İlişki sorunlarında 80/20 kuralı

Şimdi size İlişkilerinizde yaşadığınız sorunları ufak bir çabayla ortadan kaldırabileceğiniz müthiş bir formül buldum” desem tepkiniz ne olurdu? Tıpkı bir sihirli değneğin üzerinize...

Şimdi size İlişkilerinizde yaşadığınız sorunları ufak bir çabayla ortadan kaldırabileceğiniz müthiş bir formül buldum” desem tepkiniz ne olurdu? Tıpkı bir sihirli değneğin üzerinize değip tüm soruları ortadan kaldırması gibi... Anlatacağım formül sayılarla ilgili olsa da bir matematik denklemi değil, merak etmeyin. Ama eminim okuduktan sonra hepiniz “Evet ya, bu kadar basitmiş” diyeceksiniz.

Önce ilişkinizin en başına dönelim. Birbirinizi tanırken yaşadığınız heyecan, sevgilinizle ilgili öğrendiğiniz her şeyin sizi mutlu etmesi ne kadar da güzel duygulardır. Ama zaman geçtikçe küçük farklılıklar ortaya çıkar. Belki müzik zevkinizde farklılıklar olduğunu anlarsınız, belki tatil için seçtiğiniz yerlerin birbirine uymadığını görürsünüz. Bu küçük farklılıklar arttıkça aranızdaki iletişimin azaldığını düşünmeye başlarsınız. Bir de bakarsınız ki, tamamen farklı istekleri ve beğenileri olan insanlara dönmüşsünüz. Bu hale geldiyseniz şu sorunlar ortaya çıkar.

NASIL BU HALE GELDİ?

Peki başlangıçta o kadar mükemmelken şimdi nasıl bu hale geldiniz? İpin ucunu nerede kaçırdınız? Şimdi gelin, bunları düşünmekten vazgeçin. Ortaya koyduğunuz farklılıkların hepsi giderilebilir şeyler. İşte 80/20 formülü burada devreye giriyor. Bir ilişkide hayal kırıklığı yaratan sorunların yüzde 80’i aslında sadece yüzde 20’sinden kaynaklanır. Bir başka deyişle her 10 sorundan 8’i, sadece iki sorundan ortaya çıkar. Kafanızın karıştığını anlıyorum. Örnekleyelim.

DİYELİM Kİ ŞİKAYETLERİNİZ ŞÖYLE:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar