Dedim olabilir

Şampuan reklamı denince uzun, dalgalı, güneşte parlayan saçlı bir kadının, kameranın önünden geçişini gösteren sahneler gelir akla değil mi? Çünkü bugüne kadar hep öyleydi. Ne yazık...

Şampuan reklamı denince uzun, dalgalı, güneşte parlayan saçlı bir kadının, kameranın önünden geçişini gösteren sahneler gelir akla değil mi? Çünkü bugüne kadar hep öyleydi. Ne yazık ki bir obje gibi gösterilen kadın reklamda “Sadece saçım gür, uzun, dalgalı vs. iken kendimi iyi hissediyorum” gibi bir şeyler söylerdi. Elidor, milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt ile bu ezberi bozdu. İyi ki de bozdu çünkü bugüne kadar seyrettiğim en iyi reklamlardan biri oldu.

Ebrar’ın kısacık pembe saçıyla şampuan reklamında oynaması zaten başlı başına bir olay. Ebrar reklama, “Elidor reklamında kısa saçlı kız mı olur dediler, dedim olabilir” diye başlıyor. Ve sonra “Dedim olabilir” sloganıyla insanın isterse olmazları oldurabileceğini anlatıyor. Genel geçer algıları yıkıyor reklam. Bu algıları yıkma potansiyeli olan Ebrar ile yapıyor bunu. Son dönemin en akıllıca yapılmış reklamı.

Ürün gözümüze sokulmuyor, ürünü tanıtan kişi erişilmez gibi gösterilmiyor. Araştırmasını yapmadım ama bu reklam bugüne kadar internet üzerinden en çok izlenen reklam olabilir. Sosyal medyada da çok yankı buldu. Belli ki çok konuşulacak, “Dedim olabilir” sözü, önümüzdeki günlerde gençlerin sloganı olacak. Sloganı bulanın, reklamı kotaranların zekalarından öperim.

YILDIZ TİLBE’NİN PCR İLE İMTİHANI

Yıldız Tilbe, İstanbul Ulus’taki özel bir hastanede ameliyat oldu. Geçmiş olsun, kısa sürede iyileşsin. Bu köşede geçen hafta Yıldız Tilbe’nin PCR testi ve aşı karşıtı olduğu halde, bağıra bağıra “Ne test yaptırırım ne de aşı” dediği halde, konserlere nasıl çıktığını sormuştum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar