Satılık Kars’tan cazibe merkezi Kars’a

Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum kapsamında düzenleyeceği miting nedeniyle memleketim Kars'tayım. Sabah'ın erken saatlerinde Kars havaalanına hemşerim genç işadamı Sezgin Baran Korkmaz'la birlikte iniyoruz.İlk...

Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum kapsamında düzenleyeceği miting nedeniyle memleketim Kars'tayım. Sabah'ın erken saatlerinde Kars havaalanına hemşerim genç işadamı Sezgin Baran Korkmaz'la birlikte iniyoruz.
İlk işimiz, Kars'a büyük heyecan getiren Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan'la görüşmek oluyor. Bakan Aslan'ı milletvekilleri, vali, belediye başkanı ve ilin siyasi aktörleriyle sohbet ederken buluyoruz. Sohbete biz de katılıyoruz ve referandumla ilgili ilk izlenimi de bakan Arslan'dan alıyorum.
"Kars'ta siyasi hava 1 Kasım seçimlerinde dönmüştü. Şimdi o havanın daha da değiştiğini gözlüyorum. Kars kendi sürprizini yapacak. Ben hemşerilerimden yüzde 55-65 arası bir oy bekliyorum."
Kars'ın tecrübeli siyasetçilerinden biri bakanın bu sözüne bir başka sürprizin katılacağını söyleyerek katılıyor: "Bu kez asıl sürprizi Kars'ın aşiret kesimi yapacak. Özellikle Digor'da patlama bekliyorum."
Tecrübeli siyasetçi bunu da Kars'tan uzun zamandır ilk kez bir bakanın çıkmasına bağlıyor ve şöyle diyor: "Karslılar ilk kez böyle önemli icracı bir bakan şansı yakaladı. Bu referandum bir anlamda Karslıların bakanlarına sahip çıkmasının da ölçüsü olacak. Bu Karslılar için önemli bir motivasyon."
Sohbeti burada noktalıyor, önce havaalanına, sonra da Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte Kars'ın Cumhuriyet Meydanı'na gidiyoruz. Meydan dolmuş. 10 binle 15 bin arası bir kalabalık var. Karslılar, âşıklar şehri özelliğini meydana da yansıtmışlar. Koca bir afişte "Evet"i şiirleştirmişler:
"Edirne'den Kars'a
Verdik gönül bu yola
Evet çıkacak Kars'ta
Tüm cihan şahit buna..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Okumadan eleştiriyorlar’ 09 Mayıs 2024 | 493 Okunma Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 409 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.343 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 399 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar