Sinan Ateş dosyası kapanmaz

Sinan Ateş’in menfur bir suikastle katledilmesi hakkındaki iddianameyi mahkeme yeterli bularak kabul etti. Aralarında tetikçi Eray Özyağcı, silahlı eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri...

Sinan Ateş’in menfur bir suikastle katledilmesi hakkındaki iddianameyi mahkeme yeterli bularak kabul etti. Aralarında tetikçi Eray Özyağcı, silahlı eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de bulunduğu 22 tutuklu hakkındaki iddianame… 17 kişinin dosyası ayrıldığına göre ilişkili toplam 39 kişi.

Halbuki iddianamede birçok eksiğin bulunduğu hakkında açıklamalar yapılmış, nelerin eksik yani kapalı kaldığı anlatılarak mahkemenin iddianameyi iade etmesi ve soruşturmanın genişletilmesi gerektiği belirtilmişti.

Ben mahkemenin kabul edeceğini düşünüyordum. Böyle bir dosyayı savcı ne kadar soruşturabilmişse, demek ki mahkemedeki koğuşturmanın sınırı da öyle olacak.

Fakat çıkacak karar iddianame çerçevesinde kalırsa, dosya kapanmayacaktır…

Evvela, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı merhum Sinan Ateş neden öldürülmüş olabilir? Ahlaki ve insani açıdan olduğu gibi hukuken de suçu tanımlamak için en önemli soru budur. Zira suçun asli unsurlarından biri olan “kast”, bu sorunun cevabına göre hukuken tanımlanabilecektir.

Tetikçi Eray Özyağcı’nın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 578 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.017 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.409 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar