CHP’nin kurdu yine CHP

Geride bıraktığımız yerel seçim tam 8 yıl sonra Başkan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in buluşmasıyla siyasette yeni bir iklimin kapısını araladı. Bu hamle CHP içinde ve...

Geride bıraktığımız yerel seçim tam 8 yıl sonra Başkan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in buluşmasıyla siyasette yeni bir iklimin kapısını araladı. Bu hamle CHP içinde ve çevresindeki bir grup siyasetçinin negatif yaklaşımına rağmen büyük oranda olumlu bulundu. Ama yine de bu iki siyasi hat arasında aralanan kapının sonuna kadar açık tutulup tutulmayacağı merak ediliyor.
Nasıl edilmesin ki, çok partili hayata geçişten itibaren siyasete bu iki siyasi hat arasındaki gerilim damgasını vurdu. Menderes-İnönü, Demirel-Ecevit, Özal-Baykal hatta Özal-ikinci İnönü kavgaları hiç bitmedi. Ara ara yaşanan "bahar havası" ise başlamadan bitti.
Sadece şu örnek bile siyasetteki bahar havasının nasıl bittiğini anlatmaya yetiyor. Bugün içinde bulunduğumuz bahar havasının ilk habercisi Yavuz Donat Ağabey, o yaklaşımı siyasetin en nahif ismi Erdal İnönü örneğiyle anlatıyor:
"Yıllar sonra... Turgut Özal, Cumhurbaşkanlığı'na aday olunca... Erdal İnönü, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkıp şunları söyledi:
Özal'ın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 12 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.386 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.062 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 785 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar