Batı cephesinde yeni bir şey var

İsrail'in yedi aydır süren zulmünden kaçıp son olarak Refah bölgesine sığınan 1.5 milyondan fazla Filistinli sivil var. Terör örgütü İsrail, önce kara sonra da hava saldırılarıyla bu...

İsrail'in yedi aydır süren zulmünden kaçıp son olarak Refah bölgesine sığınan 1.5 milyondan fazla Filistinli sivil var. Terör örgütü İsrail, önce kara sonra da hava saldırılarıyla bu sıkışmış alanda son hayatta kalanları da öldürmeye ve sürmeye çalışıyor.
Bu zulüm devam ederken ABD başta olmak üzere İngiltere, Fransa ve Almanya gibi Batılı devletler de İsrail terör örgütüne desteklerini sağlamlaştırarak sürdürüyorlar. Sivil alanda yükseltilen tepkileri de büyük bir hınçla bastırıyorlar.
İsrail'in lobileri aracılığıyla yönettiği ABD'de üniversite öğrencileri ve hocalarının başlattığı Filistin'e destek eylemlerine Amerikan polisinin tepkisi sert oldu.
Dünyaca ünlü üniversite hocalarına kelepçe takıp okulları İsrail karşıtlarından temizleyen Amerikan Güvenlik Güçleri, mevcut başkanları Joe Biden'ın seneler önceki açıklamasının hakkını veriyor gibiydiler: "Eğer İsrail diye bir ülke kurulmamış olsaydı, ABD'nin çıkarları için İsrail icat etmemiz gerekirdi."
Amerikan üniversitelerinde başlayan bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakba 17 Mayıs 2024 | 81 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 107 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 182 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar