İP, Babacan ve Cumhur İttifakı

İP Genel Başkanı Meral Akşener'in son dönemdeki öfkeli çıkışları hayra alamet değil. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'deki ülkücülere yaptığı "yuvaya dönün" çağrısı işin sadece görünen kısmı ve son bahanesi.

Asıl korku İP'in içindeki dalgalanma...
Deyim yerindeyse İP kaynayan kazan gibi ve Milliyetçi-Ülkücü kimliği kapının dışında bırakılmasıyla başlayan deprem sürüyor.
Yerel seçimlerde HDP'yle el ele verip CHP'ye payanda olmak, bu depremin ikinci derin artçısıydı.

Şimdi o depremin yol açtığı çatlaklar biraz daha derinleşti ve parti içindeki saflar netleşti.
Bu fotoğrafı, doğal olarak AK Parti ve MHP de yakından takip ediyor. Bahçeli'nin çıkışı bu tabloya bir göndermeydi. Arkası da gelecek.
Aslında bu siyasi hamle, AK Parti ve Cumhur İttifakı karşısında genişleme hesabı yapan Kılıçdaroğlu-Abdullah Gül ittifakına karşı da bir cevaptı. O cenah, son yerel seçimde elde ettikleri başarıyı sürdürmek ve Cumhur İttifakı'nı, olası bir seçimde veya 2023'te iktidardan indirmek için uzun zamandır AK Parti'nin içine ve muhafazakar çevreye yönelik "ince" hesaplar yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 974 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 394 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 395 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.202 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.076 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar