Teke zortlatması

Atı alan Üsküdar'ı geçti, Kılıçdaroğlu hala kayıp giden istikbalinin edebiyatını yapıyor. Geçenlerde Uğur Dündar'ı kelimeleriyle dövdüğü makalesinde şairane bir üslup...

Atı alan Üsküdar'ı geçti, Kılıçdaroğlu hala kayıp giden istikbalinin edebiyatını yapıyor.
Geçenlerde Uğur Dündar'ı kelimeleriyle dövdüğü makalesinde şairane bir üslup kullanmıştı. Dün de kendisini meclis gurubunda gözyaşı dökerek alkışladıktan birkaç hafta sonra koltuğunu altından alan Özgür Özel'le görüşmesinin ardından yayınladığı makalesini şu aforizmayla sonlandırıyordu:
"Ama şunu bilmenizi isterim; 'Geçmedim muhannet köprüsünden su apardı beni, Yatmam çakal yatağında, aslanlar yese beni..."
Köroğlu'nun, Pir Sultan'ın deyişlerinden, Evliya Çelebi'nin Sefername'sine, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Yavuz'un beyitlerinde kadar edebiyatımızda sıkça rastladığımız namert köprüsü kalıbı Kemal beyin ağzından dökülünce ister istemez folklorik çağrışımlar da yapıyor.
Benim aklıma teke zortlaması geliyor mesela. Ya da diğer adıyla değişmeli oyun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elon Musk üzdü 26 Temmuz 2024 | 315 Okunma 30-40 yıl sonra Şengör’ün olmayacağı kesin de 24 Temmuz 2024 | 3.844 Okunma Kapitülasyonlar kaldırılmamış mıydı? 22 Temmuz 2024 | 646 Okunma Makbule Hanım ağabeyi Atatürk’ü anlatıyor 21 Temmuz 2024 | 940 Okunma Ya Trump’ı öldürselerdi 20 Temmuz 2024 | 366 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar