AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar

Eskiden CHP medyasında bolca görülen hastalıklı bir yaklaşım şimdi AK Parti tarafında da tezahür etti. Bazı gazeteciler, mesleki sorumluluklarını unutup siyasi partileri şekillendirmeye kalkıyorlar.Tabii herkesin her konuda...

Eskiden CHP medyasında bolca görülen hastalıklı bir yaklaşım şimdi AK Parti tarafında da tezahür etti. Bazı gazeteciler, mesleki sorumluluklarını unutup siyasi partileri şekillendirmeye kalkıyorlar.
Tabii herkesin her konuda konuşma hakkı var. Ama siyasetin iç işleyişine bu kadar burnunu sokup parti dizayn etmeye kalkarsan “bırak gazeteciliği gel siyaset yap” derler.
Bir TV kanalının internet sitesinde uyduruk kulis bilgileri satarak gündemde kalan küfürbaz bir tip var. Geçen onun yazısı düştü önüme. Nasıl uzun uzun analiz etmiş seçim yenilgisini, nasıl ince akıllar vermiş Erdoğan’a... Adamdaki özgüven gerçekten hayret verici. Zannedersin birazdan Erdoğan arayıp “gel canım benim yerime sen yönet partiyi” diyecek!
Bu çeyrek akıllı tiplere saf saf “akil adam” muamelesi yapan AK Partililere ise daha çok hayret ediyorum. Hiç mi akıllarına gelmiyor, “be adam seçimden önce niye söylemedin bunları” diye sormak?
Adam seçimden önce AK Parti’ye, Cumhur İttifakına doğru düzgün tek eleştiri getirmemiş, seçimden sonra bik bik bik…. Yarın Erdoğan “kes sesini” diyecek yine trak şak dut yemiş bülbüle dönecek. Tek derdi hoşafın yağı olan bu tiplerden ne AK Parti’ye ne de başka bir yere hayır gelir.

YENİLGİNİN SOSYO-PSİKOLOJİSİ Seçim yenilgisinin en önemli sebebi ekonomi. Ama hükümetin ekonomi politikalarını değiştirmeye niyeti yok. Muhalefetin de bu politikaların değiştirilmesine dair bir talebi yok. Hoş neden olsun ki, bu politikalar sayesinde seçim kazandı adamlar, ben olsam ben de değiştirin demem.
Asıl sebep konuşulamayınca herkes mecburen tali sebepleri konuşuyor. Bunlar da ekonomi gibi somut konulara değil, seçmenin psikolojisine dair konular. Madem öyle biz de yazalım… AK PARTİ’YE GİYDİRİLEN DAR ELBİSE AK Parti, seçimlerde %50, referandumlarda %69 gibi oylara ulaşmış bir parti. Düşünsenize, toplu...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.939 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.432 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.479 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar