Cumhuriyet tarihinin en önemli oylaması

Uzun zamandır Türkiye'de sorun üreten mevcut ucube hükümet sistemini dert etmeyenler, öneri getirmeyenler, bugün canhıraş biçimde "Cumhurbaşkanlığı sistemi"ne hem de toplumu korkutarak karşı...

Uzun zamandır Türkiye'de sorun üreten mevcut ucube hükümet sistemini dert etmeyenler, öneri getirmeyenler, bugün canhıraş biçimde "Cumhurbaşkanlığı sistemi"ne hem de toplumu korkutarak karşı çıkıyor.
"Tek adam geliyor, Meclis devreden çıkıyor" gibi popülist yaklaşımlar ve münazarayı aşmayan tartışmalar dışında doğrusu dişe dokunur bir eleştiri yok.
Bunun bir nedeni mevcut muhalefet aktörlerinin, bilinçli biçimde vesayet sistemini savunmasıysa, bir diğer nedeni de dünyadaki hükümet sistemleri konusunda bilgi sahibi olmamalarıdır.
Rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi tam bir, "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" durumu.
Oysa Türkiye'de dünyadaki mevcut hükümet sistemlerini ayrıntılı anlatan çok sayıda kitap, değerlendirme ve analiz var. Biraz okunmuş olsa yeter. Şimdi onlara yeni bir kitap daha eklendi:
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"...
Yazarı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başdanışmanlığını yapan Onur Erim.
Erim'i böyle bir kitap yazmaya iten iki önemli motivasyon var: İlki eğitimi ve siyasi tecrübesi, ikincisi de Türkiye'nin 2001'de yaşadığı o büyük ekonomik kriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Okumadan eleştiriyorlar’ 09 Mayıs 2024 | 501 Okunma Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 409 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.344 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 399 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar