Avrasya satrancı ve Türkiye

Başkan Erdoğan'ın, tahıl koridoruyla dünyaya nefes aldırması, ardından Ukrayna'da Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya gelmesi dünyayı umutlandırdı. Bu, Türkiye'nin Libya'yı kaostan kurtaran, 30...

Başkan Erdoğan'ın, tahıl koridoruyla dünyaya nefes aldırması, ardından Ukrayna'da Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya gelmesi dünyayı umutlandırdı.
Bu, Türkiye'nin Libya'yı kaostan kurtaran, 30 yıldır çözülmeyen Karabağ sorununu çözen ve Suriye'de izlediği insani ve ilkeli siyasetinin uzantısıydı. O siyasi dik duruş, bugün İsrail'den Suudi Arabistan uzanan birçok ülkenin izlediği siyasetin değiştirilmesini sağladı. Böylece Ortadoğu ve Avrasya'da, merkezinde Türkiye'nin olduğu yeni bir eksen oluştu... Suriye siyaseti de bu eksen nedeniyle değişimin eşiğinde. Rusya'nın da bunu ihtiyacı var. Arkasından Ukrayna-Rusya Savaşı'nın sonlandırılması gelirse yeni bir çağ açılır.
Ancak bu hiç kolay bir süreç değil; çünkü bu bölgenin istikrar ve barışa kavuşmaması için plan yapan ve hâlâ küresel dünyanın tek patronu olduğunu sanan bir ABD var. O ABD öyle bir noktaya geldi ki, terör örgütü ilan ettiği PKK'yla, DEAŞ'la iş tutuyor, onlara açık açık destek veriyor.
Başkan Erdoğan, bu gerçeği Ukrayna dönüşü bir kez daha seslendirdi:
"Terörü Suriye'de birinci derecede...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 193 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.157 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 395 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar