‘Takipçi’ her zaman ‘seyirci’ değildir

Yıllardır bu sütunlarda savunduğum bir fikri bu kez deneyimli oyuncu ve şimdilerin yapımcısı Sinem Uslu'dan duymak hoşuma gitti. Ünlü yapımcı Mustafa Uslu'nun eşi Sinem Uslu, verdiği bir röportajda "Takipçi...

Yıllardır bu sütunlarda savunduğum bir fikri bu kez deneyimli oyuncu ve şimdilerin yapımcısı Sinem Uslu'dan duymak hoşuma gitti. Ünlü yapımcı Mustafa Uslu'nun eşi Sinem Uslu, verdiği bir röportajda "Takipçi sayısına göre dizi ve filmlere başrol oyuncusu seçiyorlar. Bakalım bu yanlıştan ne zaman vazgeçecekler?" diye soruyordu.
Öyle haklı ki... Yapımcılar ve yönetmenler yeni projelerine oyuncu seçerken menajerlerine önce sosyal medyadaki takipçi sayılarını soruyorlar. Evet, günümüzde "etkileşim gücü" önemli ama ne yazık ki "her şey" değil. Yakın zamanda pek çok internet fenomeni (!) dizilere, filmlere, programlara sokuşturuldu ama hiçbiri beklenen reytingi sağlayamadı. Neden? Çünkü fenomenlerin peşinde sürüklenen kitle ile televizyon ve sinema izleyicisinin profilleri birbirinden çok farklı. Sosyal medyada her şey anlık modalara ve uçucu trendlere bağlı. Sinema ve televizyon ise daha fazla "yetenek" gerektiriyor.
Bu nedenle cast tercihlerini takipçi sayısı üzerine kuran yapımcı ve yönetmenler her daim hayal kırıklığına uğramaya mahkumdur.

Tiyatrosuz ilçeler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, İstanbul'un tiyatro...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu “karanlık inziva” dedikleri... 19 Mayıs 2024 | 37 Okunma Eurovision’da iyi ki yokuz 18 Mayıs 2024 | 99 Okunma Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 273 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 191 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar