Akşener de ‘itiraf’ eder mi?

Son 70 yıllık tarihimizde sorunlarımızla yüzleşmek yerine üstünü örttüğümüz gerçeğini bir yana koyarsak, yaşanan sağ-sol çatışmasının, laik-antilaik geriliminin, etnik ve mezhep...

Son 70 yıllık tarihimizde sorunlarımızla yüzleşmek yerine üstünü örttüğümüz gerçeğini bir yana koyarsak, yaşanan sağ-sol çatışmasının, laik-antilaik geriliminin, etnik ve mezhep ayrıştırmasının arkasında ABD'nin olduğu sır değil.
İtalya gibi Batı'nın gelişmiş ülkelerini bile ABD'nin, Gladyo yoluyla nasıl dizayn ettiğini, 70'li yıllarda İtalya Başbakanı Aldo Moro'yu nasıl solculara kaçırtıp öldürttüğünü artık bilmeyen yok.
Şimdi çöküşe geçen aynı ABD'nin boş oturmadığını, Ukrayna'yı felakete sürüklemesinden biliyoruz. Türkiye'yi de hiç unutmadılar. Bu da Biden'ın özel ilgisinden, FETÖ ve PKK'yı açık açık desteklemelerinden, Washington Post veya The Economist gibi dergilerinde Başkan Erdoğan nefreti kusmalarından belli.
Geçmişte bu tür yöntemlerle sonuç aldılar ama bugün dünya ve Türkiye çok değişti. Artık aynı şeyi yapıp aynı sonuçları alma şansları yok. Bu yüzden son dönemde bu küresel ekip hep kaybetti.
Yolsuzluk iftirası attılar olmadı; PKK terörüne destek verip Çözüm Süreci'ni bitirdiler yetmedi; FETÖ ile fiili darbeye giriştiler yine olmadı.
Şimdi bir kez daha siyaset mühendisliği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 323 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 392 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 394 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.202 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.075 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar