15 Temmuz kurguysa bu davalar ne?

Türkiye, Ergenekon davasıyla başlayan 12 Eylül ve 28 Şubat darbe davalarıyla süren darbelerle yüzleşme meselesini ne yazık ki gerçek anlamda sonlandıramadı. Bunun nedeni, başta yargı olmak üzere devletin...

Türkiye, Ergenekon davasıyla başlayan 12 Eylül ve 28 Şubat darbe davalarıyla süren darbelerle yüzleşme meselesini ne yazık ki gerçek anlamda sonlandıramadı. Bunun nedeni, başta yargı olmak üzere devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ yapılanmasıydı.
Bu kirli ve darbeci yapı, toplumun ve sivil siyasetin darbelerle yüzleşme iradesini, kendi önünü açan bir fırsata dönüştürüp içini boşalttı. Çünkü onlar aslında güya önünü kesmeye çalıştığı darbecilerin yeni versiyon kopyalarıydı.
Bunu da 15 Temmuz gecesi bütün çıplaklığıyla gördük. Halkı tanklarla ezen, F-16'larla Meclis'i bombalayan darbeci bir yapı vardı karşımızda. Şimdi o darbeciler farklı şehirlerde de olsa yargı önüne çıkıyor. Bu aslında bu topraklarda hatta belki dünyada sivil halkın durdurduğu ilk darbecilerle yüzleşme davası.
Bugüne kadar "Paralel Yapı ve FETÖ" adıyla açılan davaların sayısı 50'yi aştı. Ama bazı önemli davalar var ki onlar sürecin hem merkezi hem de özeti gibi. Örneğin Genelkurmay'ın ele geçirilme davası. Günlerdir bu davaların iddianamelerinde yer alan çarpıcı ifadeler gazetelerde TV'lerde yayımlanıyor.
Yurtta Sulh Konseyi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaris'te nasıl kanlı bir operasyon planlandığı, Konsey'in bir numarası olan Mehmet Partigöç'ün süreci nasıl yönettiği, Genelkurmay'a silahlı askerlerle nasıl girildiği, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na neden o kadar kanlı bir saldırı yapıldığı, sanık ve tanık ifadeleriyle açık seçik anlatılıyor. Ortada Türkiye toplumunun yaşadığı, 248 şehidin verildiği 2 bini aşkın gazinin olduğu bir darbe girişimi var ve bu girişimi gerçekleştiren binlerce darbeci sivil veya asker de bu suçtan yargılanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Okumadan eleştiriyorlar’ 09 Mayıs 2024 | 501 Okunma Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 409 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.344 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 399 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar