15 Temmuz’u yeniden okumak

FETÖ’nün kimler tarafından nasıl kuşatılmış bulunduğunun en çarpıcı belgesidir 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü. Fakat karşı cephe açısından bütünüyle yanlış...

FETÖ’nün kimler tarafından nasıl kuşatılmış bulunduğunun en çarpıcı belgesidir 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü. Fakat karşı cephe açısından bütünüyle yanlış, bütünüyle hatalarla doludur. 

Öncelikle, bir onbaşıyı bile yerinden kımıldatamayacak kadar askeri beceriksizlikle malül FETÖ elebaşına, üst akıl tarafından darbe görevi verilmesi düşmanlarımız olan güçlerin en büyük hatasıydı. 

İkincisi, FETÖ elebaşının karakterinden kaynaklanan kendinden başka kimseye inisiyatif vermeme hastalığıydı.. Çünkü, teşebbüs gerçekleşseydi, başkalarının başarısı onun tek adamlık putuna gölge düşürebilirdi. Onun için darbeyi Pensilvanya’dan bizzat yönetme hevesine kapıldı. Ve bütün hevesi kursağında kaldı..

Üçüncüsü ve en önemlisi, milletin şahlanışını hesap etmemeleridir. Nitekim bu hesap yanlışlığı sonlarını getirdi, millet akşam başlayan darbe teşebbüsünü daha o günün sabahında püskürttü ve darbecilerin büyük çoğunluğunu teslim alarak adalete teslim etti.

Dördüncüsü, devlet refleksinin nasıl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 77 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 495 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 406 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 588 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar