Erdoğan ne dedi? Yeni plan: İçeride değil, dışarıda vurmak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasında derin bir değişime işaret eden cümleler vardı. Özellikle Irak'tan gelen tepkileri hedef alan Erdoğan, Suriye ve Irak'a ilişkin Türkiye'nin pozisyonunu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasında derin bir değişime işaret eden cümleler vardı. Özellikle Irak'tan gelen tepkileri hedef alan Erdoğan, Suriye ve Irak'a ilişkin Türkiye'nin pozisyonunu çerçevelendirirken aslında Türkiye'nin güvenlik politikalarındaki radikal değişikliğe işaret ediyordu.
Bu değişimi ne kadar anlayabildik?
Musul ve çevresinde askeri kamplar oluşturmak, Başika askeri üssü, Fırat Kalkanı ile Suriye içlerine müdahale ve bunların dışında birçok ülkede askeri üsler kurmaya dönük çabalar, Türkiye'nin bundan sonra nasıl bir güvenlik stratejisi uygulayacağına dair işaretleri zaten vermişti.
Tehdit neredeyse orası vurulacak..
Ama dünkü Din Şurası'ndaki konuşmasında sarfettiği sözler, Yeni Türkiye'nin yeni güvenlik konseptinin resmini çizdi. Türkiye artık hiçbir tehdidi içeride karşılamayacak, tehdidin kaynağında vuracak. Yani Türkiye'nin savunması içeride, sınırlarda değil, tehdit nereden geliyorsa o topraklarda başlayacaktı.
Buraya nereden geldik, ne değişti, nasıl bir coğrafya gerçeği bizi buna itti, 15 Temmuz saldırısının bu derin değişiklikte rolü nedir, kapsamlı bir analize, sorgulamaya ya da teşvike ihtiyaç var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar