Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi

Zaman zaman bu köşede kaleme aldığım yazılarda, değişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin oynadığı role ilişkin analizler yapıyorum. 90’lar boyunca internetin gelişimi ve askeri alanda kullanımının rolü bugün yapay zeka ve bulut sistemleri üzerinden tartışılmaktadır.

Her geçen gün yeni teknolojilere entegre bir sistem inşa etme çabası, hiç kuşkusuz çağın koşullarına ayak uydurma ile ilgili.

Sınır kavramının bulanıklaştığı günümüz dünyasında, sınır ötesinden gelen tehditleri ortadan kaldırma ve bu alanda karşılaşılan riskleri öngörebilme konusu sadece bireyler ya da şirketlerle sınırlı değil. Devlet ve devlet üstü topluluklarının da büyük önem verdiği bilim ve teknoloji konusu, çağın koşullarına entegre olamayanların oyun dışı kaldığı bir ortamı da söz konusu kılmaktadır. Nitekim Sosyal Darwinist bir dünyada, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yeni koşullara adapte olamayan devletlerin güvenliklerini sürdürebilme ve egemenliklerini devam ettirebilme koşullarında ciddi sorunlar ortaya çıkmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi 25 Nisan 2024 | 99 Okunma Türkiye’nin askeri darbe hafızası ve 12 Eylül 14 Eylül 2023 | 1.261 Okunma Türkiye'de muhalefet sorunu 11 Eylül 2023 | 1.737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar