- Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül'ün bugünkü (01.04.2022)''- Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin!'' başlıklı yazısı.

İster kabul edelim ister etmeyelim: ABD ve Avrupa dışında bir dünya düzeni şekilleniyor. Ve bu düzen arayışı; Batı’nın yüzlerce yıldır devam eden kesintisiz üstünlüğüne son verme konusunda çok kararlı.

İster inanalım ister inanmayalım: Türkiye bu yeni dünyanın tam merkezine yerleşmiş durumda. Doğu-Batı ayrışmasının kesişme noktaları hep çatışma olur. Ama Türkiye tam tersini inşa etti ve Doğu-Batı arasında inanılmaz bir güç alanı oluşturdu.

ERDOĞAN’IN “BARIŞ MÜDAHALESİ”: TÜRKİYE DÜNYA SAVAŞINI ÖNLÜYOR!

Türkiye; Ortadoğu, Orta Asya, Kuzey ve Orta Afrika’da şaşkınlık veren bir hızla devam ettirdiği jeopolitik güç oluşumunu, Dolmabahçe’de yapılan Rusya-Ukrayna müzakereleri ile zirveye taşıdı.

ABD’nin, Avrupa’nın, BM’nin, Batılı bütün kurumların devre dışı kaldığı krizde, sadece Türkiye söz söyleyebildi. Sadece Türkiye çözüm üretebildi. Sadece Türkiye hem Batı’ya hem Doğu’ya kapılar açabildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzakereye salonuna bizzat gelmesi, heyete konuşması, “dünya sizden müjde bekliyor” demesi, müthiş bir “barış müdahalesi”ydi.

Eğer “Türkiye inisiyatifi” başarılı olur ve sonuç alınırsa, Erdoğan ve Türkiye, sadece Ukrayna savaşını durdurmakla kalmayacak, nükleer saldırıların bile ihtimal dahilinde olduğu yeni dünya savaşına açılan kapıları da kapatmış olacak.

TÜRKİYE’NİN YILDIZLAŞTIĞI YENİ FOTOĞRAF: DÜNYANIN ABD VE AVRUPA’YI TERKEDİŞİ

Ukrayna savaşı üzerinden konuşmamız gereken çok daha önemli şeyler var. Türkiye’nin yıldızlaştığı yepyeni bir fotoğraf var. Dünyanın geleceği var. Eski dünyanın, Batı dünyasının eskimişliği var.

Yeryüzünün büyük bölümünün, milletlerin ezici çoğunluğunun ABD ve Avrupa’yı terketmişliği var. ABD’nin “hırçın ama güvensiz” çıkışları, Avrupa’nın ilk kez sinik ve korkulu hali var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.790 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.674 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar