Türkün, Türkiye’den başka dostu yok

Ermenistan son saldırısıyla beklemediği bir yerden, Ankara'dan vuruldu. Tüm Türki Cumhuriyetler sessizliğini korurken, hatta Kazakistan daha yeni Ermenistan'ın bağımsızlık gününü kutlamışken, tek harekete geçen Türkiye oldu.

Ermenistan son saldırısıyla beklemediği bir yerden, Ankara'dan vuruldu. Tüm Türki Cumhuriyetler sessizliğini korurken, hatta Kazakistan daha yeni Ermenistan'ın bağımsızlık gününü kutlamışken, tek harekete geçen Türkiye oldu.

Daha önce Suriye ve Libya'da Rus Hava Savunma Sistemi S-300'leri SİHA'larla vuran Türkiye, listeye üçüncü ülke olarak Ermenistan'ı ekledi. 120 kilometre menzile sahip Kasırga füzelerimiz cepheleri başlarına yıktı. Ermenistan Başbakanı, "Türkiye'ye izin vermeyin" diye ağlarken, diğer yandan da parlamentoda Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanımayı gündeme taşıdı.

Ermenistan, işgalci bir ülkedir. Uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ başta olmak üzere Azeri topraklarının yaklaşık %20'sinde işgalci konumundadır. Dağlık Karabağ, de jure olarak Azerbaycan egemenliğinde ancak de facto olarak Ermenistan'ın nüfuzundadır. Ermenistan, İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre Dağlık Karabağ'daki en kanlı olay olan Hocalı Katliamı benzeri pek çok canavarlığa imza attı. Ancak Ermeni çetelerinin katlettiği binlerce Azeri Türkü, "uluslararası toplum" denen o yalanın harekete geçmesini sağlamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.326 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar