“Kadın ırkçılığı”

Amerika'nın ilk kez bir kadın başkan yardımcısı olduğu için medya ve Hollywood nasıl bayram ediyor, görmelisiniz. Oyunculardan siyaset yorumcularına, şarkıcılardan yazarlara herkes kutlama mesajları yayınlamakla meşgul.

Amerika'nın ilk kez bir kadın başkan yardımcısı olduğu için medya ve Hollywood nasıl bayram ediyor, görmelisiniz. Oyunculardan siyaset yorumcularına, şarkıcılardan yazarlara herkes kutlama mesajları yayınlamakla meşgul. Artık kız çocuklarına gösterecekleri bir örnek varmış.

Sadece aynı cinsiyet kimliğini paylaştığı için bir insanın bu kadar pohpohlanması, bir kadın olarak midemi bulandırıyor. Bir bütün olarak insan, içine doğduğu kimliğin parçalarından fazlasına tekabül eder. Irk veya cinsiyet, içine doğduğumuz, üzerinde hiçbir kontrolümüzün olmadığı kimlik kategorileridir ve sevmek veya nefret etmek için yeterli sebep olamazlar.  Amerika'nın daha önce üst düzey makamlarına gelen kadınları hatırlarsanız, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Mesela Amerika'nın ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright. Başkan Bill Clinton döneminde, sırf kadın bir dışişleri bakanı olduğu için yine göklere çıkarılmıştı. Birinci Körfez Savaşı sonrası, Irak'a çok ağır yaptırımlar uygulayan Amerika sayesinde gıda ve ilaca erişimde zorlanan ailelerin yüz binlerce çocuğu öldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.326 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar