Akıl vermeyin, çocuklarını verin!

Önce İYİ Parti'den geldi açıklama; Genel Başkan Meral Akşener şöyle dedi: "Liyakatle yönetilen bir ülkede, bir anne evlâdının geleceği için devletin kapısını çalar, parti kapısına mahkûm edilmez."

PKK'dan evlâdını isteyen Diyarbakırlı analara HDP'nin önünde eylem yapılmamasını salık veren bu sözlerin nerdeyse aynısını HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş dile getirdi:
"Çocuklarının akıbetinin açığa çıkarılması ve eve dönmelerini istemelerini anlayışla karşılıyoruz. Ama adres HDP değil, hükümetin kendisidir."
Böylelikle Akşener, milliyetçi duygulara hitap etmeye çalışarak; Özgüneş ise PKK'yı kollamaya çalışarak aynı neticede buluştular: HDP'yi rahat bırakın.
Zira HDP hakikaten zorda. Evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 13. gün geride bırakılırken 35'e ulaştı ve her geçen gün artıyor. HDP, tarihinin en sıkıntılı zamanını yaşıyor. Sadece Diyarbakır'daki annelerin sivil direnişini nasıl durduracağını bulamadığı için değil; aynı zamanda anaların feryadı Mardin'de, Hakkari'de, Şırnak'ta PKK karşıtı yürüyüşlere dönüştüğü için. Bu, kuruluşundan bu yana PKK'ya karşı, üstelik HDP'nin en güçlü olduğu illerde gerçekleşen en büyük sivil meydan okuma.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.326 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar