Mehmet Eymür’ü iyi tanırız!

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, 13 Ocak 2024 günü hayatını kaybetti. Eymür, 81 yaşındaydı. Aydınlıkçılar, Eymür’ü çok yakından tanırlar. Aydınlık’ın tarihinde...

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, 13 Ocak 2024 günü hayatını kaybetti. Eymür, 81 yaşındaydı.
Aydınlıkçılar, Eymür’ü çok yakından tanırlar. Aydınlık’ın tarihinde Eymür’ün özel bir yeri vardır.
Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, neredeyse ölümüne kadar yıllardır bildiğimiz “Fabrikatör” vs. yavelerini tekrarlayıp durmuştu.
Eymür’ün FETÖ’cü firari savcı Zekeriya Öz ile olan samimiyetini hatırlar mısınız?
Birinci Ergenekon davasının ek klasörlerinde, 17 Haziran 2008 tarihli Bilgi Alma Tutanağı’nda çok önemli bir itiraf bulunuyor:
“Benim görev alanıma girmemesine rağmen, bu grup (Doğu Perinçek grubu) üzerinde çalışmalarım oldu.”
Bunu söyleyen Mehmet Eymür’dü.
Bir kamu görevlisi, hele hele bir MİT görevlisi “görev alanına girmediği halde” bir parti üzerine niçin “çalışmalarda bulunur?” MİT tarihinde acaba böyle bir işgüzarlığın başka örnekleri var mıdır?
Yukarıdaki cümle, Mehmet Eymür’ün hayatının özeti gibidir. O, hayatı boyunca “görev alanına girmeyen”, fakat “başkaları” tarafından verilen talimatları yerine getiren bir kişiydi.

MOSSAD’IN MUHBİRİ 1973’ün Şubat ayında Filistin halkının mücadelesine destek için Lübnan Nahrel Bared kampında bulunan Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi yöneticisi Bora Gözen ve 8 devrimci yoldaşını MOSSAD’a ihbar etmek ve öldürtmek hangi “görev alanına” giriyordu? Eymür’e bu görevi kim vermişti?
1979 yılında CHP Erzincan Milletvekili Nurettin Karsu’nun oğlunu dövmekten hakkında soruşturma açıldı. Bir milletvekilinin oğlunu dövmek hangi “görev alanına” giriyordu? ASIM EKREN’İ KAÇIRDI Hiram Abas, 1986 Ocak ayında MİT Müsteşar Yardımcılığı’na atandığında, Eymür’de MİT’te...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.382 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 903 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 327 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar