Bir Gladyo örgütü: HÜDA-PAR / 1

TBMM Genel Kurulunda bütçenin tümü üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, şöyle konuştu: “Bu bütçeyi lehte konuşacak 300 tane milletvekili var ama siz bütçeyi savunmak için...

TBMM Genel Kurulunda bütçenin tümü üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, şöyle konuştu:
“Bu bütçeyi lehte konuşacak 300 tane milletvekili var ama siz bütçeyi savunmak için HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na söz verdiniz. Bu arkadaş, 'Eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışmalıyız.' diyor. Bu arkadaş, 'Ne mutlu Türküm diyene karşı çıkıyorum.' diyor. Bu arkadaş, 'Oranın adı Kürdistan'dır.' diyor. Utanmıyor musunuz, Gaffar Okkan'ın kemiklerini sızlatıyorsunuz. Hizbullah uzantısına bütçenizi savundurtuyosunuz. Sizin nereniz milliyetçi?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Aralık 2023 günü AKP Genel Merkezi'nde HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüşmüştü. HÜDA-PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamış ve Cumhur İttifakı’nın ortağı olmuştu.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da HÜDA-PAR için, “tamamıyla yerli ve milli bir yapı” demişti.
HÜDA-PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını açıklamış ve seçimlere AKP listelerinden girmişti.

GAFLET VE CİNAYET 1990-2000 yılları arasında işlediği birçok cinayetle gündeme gelen Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen parti hakkında, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, “HÜDA-PAR ile işbirliği bir gaflet ve cinayettir. HDP ile işbirliği de cinayet ve gaflettir, umarım Cumhur İttifakı yöneticileri bu gafletten dönerler.” diye konuşmuştu. HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı sonrası bu örgütün geçmişi tartışılır hale geldi. HİZBULLAH Hizbullah neydi, siyasi çizgisi nedir, nasıl HÜDA-PAR oldu?
Sanılanın aksine Hizbullah’ın ilk ortaya çıktığı yer Diyarbakır veya Batman değil, İstanbul’dur. Örgüt, 1984 yılından itibaren İstanbul’da market ve kuyumculara yönelik soygun eylemleriyle varlığını gösterdi.
Hiz...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.382 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 903 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 327 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar