Koridorun da ötesine geçen bir etkinlik

Diplomaside bazen konuları birbirinden özenle ayırmak istersiniz. Üst üste binmesini engelleyip konu bazlı kararlar vererek ilerlersiniz. Ancak bazen de birçok başlık üst üste oturuverir. Eğer iyi yönetirseniz de olumlu...

Diplomaside bazen konuları birbirinden özenle ayırmak istersiniz. Üst üste binmesini engelleyip konu bazlı kararlar vererek ilerlersiniz. Ancak bazen de birçok başlık üst üste oturuverir. Eğer iyi yönetirseniz de olumlu sonuçlar alabilirsiniz.
Son günlerde böyle bir süreç yaşıyoruz. Ankara'daki terör saldırısı, Türkiye'nin terörle mücadelesi, Türkiye'nin Suriye stratejisi, ABD ile devam eden F-16 ve İsveç müzakereleri birkaç haftalık sürecin içine sıkışmış gibi görünüyor. Sanki düğüm üstüne atılmış düğümler bir kılıç darbesiyle çözülecek gibi bir hava doğdu.
Meclis açılıyor. İsveç meselesinin Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Bir yandan Türkiye, F-16'lar konusunda ABD'nin somut adım atmasını bekliyor. O esnada Ankara'da Meclis yakınlarında bir terör eylemi gerçekleşiyor. Türkiye buna karşılık sınır içinde ve sınır dışında kapsamlı operasyonlar başlatıyor.
Dışişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı hemen hemen aynı kelimelerle Türkiye'nin operasyon çerçevesini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Koridorun da ötesine geçen bir etkinlik 07 Ekim 2023 | 193 Okunma Terörün farklı yöntemleri 05 Ekim 2023 | 184 Okunma Liberal demokrasiden geriye ne kaldı? 03 Ekim 2023 | 185 Okunma Sivil Anayasa mümkün 02 Ekim 2023 | 189 Okunma Menendez çok da önemli değildi 30 Eylül 2023 | 157 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar