Menendez çok da önemli değildi

Tıpkı F-35 gibi F-16 satışları da yılan hikâyesine dönüştü. Biden bu konuyla ilgili umut verici konuşmasına rağmen şimdiye kadar maalesef pek de ilerleme kaydedilemedi. Hâlâ konuyu dönüp...

Tıpkı F-35 gibi F-16 satışları da yılan hikâyesine dönüştü. Biden bu konuyla ilgili umut verici konuşmasına rağmen şimdiye kadar maalesef pek de ilerleme kaydedilemedi. Hâlâ konuyu dönüp dolaştırıp İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasına getiriyorlar.
F-16 satışlarını böylesi bir koşula bağlamak uygun görülmediği için de bu zamana kadar Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in Türkiye'ye muhalif tavrı gösteriliyordu. Şimdi Menendez yolsuzluk soruşturmasına uğrayıp görevi bırakmak zorunda kalınca bunun yeni bir fırsat olduğunu düşünenler var.
Halbuki baştan bu yana söylemeye çalışıyorum. Menendez bu işin sadece bir kısmı. Ve aslında bahanesi. ABD siyasetinin işleyişini azıcık izleyenler bilir ki, Amerikan yönetimi satış kararında ciddi ve kararlı olsa ABD Kongresi'nin hızla ikna eder. İkna edemese bile Kongre'yi bu tür konularda by-pass etmesi de mümkündür. Menendez gibi ayrıntılar hep bir bahane olarak sunulur.
Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihini bilenler, ne demek istediğimi gayet iyi anlar.
Biden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Koridorun da ötesine geçen bir etkinlik 07 Ekim 2023 | 194 Okunma Terörün farklı yöntemleri 05 Ekim 2023 | 184 Okunma Liberal demokrasiden geriye ne kaldı? 03 Ekim 2023 | 185 Okunma Sivil Anayasa mümkün 02 Ekim 2023 | 189 Okunma Menendez çok da önemli değildi 30 Eylül 2023 | 157 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar