Kritik iki ay

İçeride ve dışarıda önemli sınavlarla dolu bir döneme girdik. Önümüzdeki 2 ay gerçekten kritik. Bu takvimde yaşanacak gelişmeler muhtemelen gelecek 5 yılın siyasi ve ekonomik tablosunu belirleyecek...

İlk başlığımız, 23 Haziran İstanbul seçimi sonrasındaki siyasi konjonktür ve bunun ekonomi üzerindeki etkileri... İstanbul’dan çıkacak sonuç Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimine hangi şartlarda gireceğini belirleyecek.

Dışişleri Bakanlığı’nın ajandası son yıllarda hiç olmadığı kadar yüklü. Kapımızda devam edenlerin yanı sıra yeni savaşların da çıkma ihtimali var. İran, ambargolar ve tehditler nedeniyle aşırı derecede sıkıştı.

Washington-Tahran gerginliği sıcak bir çatışmaya giderse petrol fiyatları çok kötü etkilenecektir. İran’la ticaret yapmama konusunda -baskı altında olduğumuz için- gelişmelerden en fazla etkilenen ülkelerden biri biziz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar