Kamu kurumlarına Passat uyarısı gitti

Ankara’dan aldığım duyum, bundan sonra kamuyla ilgili satın alma ve kiralama operasyonlarında makam otomobili olarak Volkswagen Passat’ın tercih edilmeyeceği yönünde.

Volkswagen (VW), Türkiye’de otomobil fabrikası kurma kararını uzun değerlendirmelerin ardından kısa süre önce iptal etmişti. Alman şirketinin Manisa’da kurduğu şirketi tasfiye etmesiyle konu tamamen kapanmış oldu. Otomotiv sektörünü neredeyse 35 yıldır yakından takip ediyorum. Bu meseleyi en başından beri izleyen ve yatırımın kesinlikle geleceğine inanmış bir insan olarak benim üzüntüm de büyük.

Şirket, Türkiye’ye gelmek yerine 1 milyar Euro’luk yatırımla Slovakya’daki fabrikasını büyütme kararı aldı. Volkswagen, Slovakya fabrikasında yeni Passat ve Skoda Superb modellerini üretmeyi planlıyor.

İşin ilginç yanı Türkiye dünyada en fazla Passat ve Superb satılan ülkelerin başında geliyor. Passat, devlet kurumları ve kamu tarafından da en fazla kullanılan araçlar arasında. VW’nin bu kararıyla Türkiye, Alman şirketinin sadece pazarı olmaya devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar