Dr. Fahrettin Koca neden hedef alındı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümet sistemine geçişle birlikte bazı bakanlıklara kendi alanlarında başarılı isimleri getirmesi çok iyi bir fikirdi. Yeni sistemdeki görevlendirmelerin en...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümet sistemine geçişle birlikte bazı bakanlıklara kendi alanlarında başarılı isimleri getirmesi çok iyi bir fikirdi. Yeni sistemdeki görevlendirmelerin en isabetli olanlarından biri bana göre Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. İş dünyasında edinilen birikim, belli alanlarda özellikle maliyet fayda analizlerinde çok işe yarıyor.

Kamu hizmetlerindeki memnuniyet nedeniyle bu profilden isimleri yönetime alan çok ülke var. Denge ve denetleme mekanizmasının çok iyi çalıştığı ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan Donald Trump’ın yanı sıra eski Bakan Rex Tillerson, Savunma Bakanı Esper, Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve daha onlarca isim iş dünyasından geliyor.

AK Parti’nin başından bu yana en iddialı olduğu alanların başında sağlık geliyor. Nitekim bugün baktığımda genel sağlık memnuniyeti düzeyinde Türkiye, birçok gelişmiş ülkeden daha iyi durumda.

Amerika’da sağlık hizmetleri aşırı pahalı ve nitelikli hastanelere ulaşmak güç. Avrupa’da ise kâğıt üzerinde oldukça kapsamlı bir sağlık güvencesi bulunmasına karşın pratik sonuçları oldukça kötü.

Hâl böyleyken, Sağlık Bakanı Dr. Koca göreve geldiğinden bu yana kurucusu olduğu Medipol Hastaneleri ve eğitim kurumları üzerinden hedef tahtasına oturtuluyor. Geçtiğimiz günlerde kasıtlı olarak yayıldığı izlenimi edindiğim bir haber dolaştırıldı. TCDD Ankara Tren garı binasının Medipol Ankara Üniversitesi’ne verildiği iddia edildi. Oysa gerçek bu değil. Ana gar binası, TCDD’nin mülkiyetinde kalmaya devam edecek. Ek bina ve misafirhanesi eğitim amaçlı olarak üniversite tarafından değerlendirilecek. Bu tip yapıların üniversitelere tahsisi de zaten yasalarla düzenlenen bir konu. Atatürk Orman Çiftliği’nden (AOÇ) 550 bin metrekare yerin Medipol Üniversitesi’nin kurucusu TEBA’ya verildiği iddiası da asılsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar