Dostlar ittifakı

Koronavirüsün hâlâ çok ciddi bir tehdit olmaya devam ettiği bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın nasıl yapılacağı merak ediliyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse ben zor şartlar altında bu...

Koronavirüsün hâlâ çok ciddi bir tehdit olmaya devam ettiği bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın nasıl yapılacağı merak ediliyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse ben zor şartlar altında bu kadar iyi bir hazırlık yapılabileceğini düşünmemiştim.

Kurultay için belirlenen Bilkent Odeon çok doğru bir seçimdi. Mekanın büyük oranda açık bir yer olması, doğal hava sirkülasyonu bakımından ciddi avantaj getirdi. Basına ayrılan yerler için de titiz bir çalışma yapılmış, belli aralıklarla konulan vantilatör sayesinde Ankara sıcağında serin bir ortam elde edilmiş. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması TBMM grup konuşmalarından daha ılımlıydı.

Bundan sonra yapılacaklara odaklanmıştı. Kılıçdaroğlu konuşmasında “18 yılda 2.4 trilyon dolar harcandı, para nereye gitti bilen yok” dedi. Türkiye’nin 5 temel sorununun, demokrasi, ekonomi, dış politika, toplumsal barış ve eğitim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 13 öneri getiren “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi”ni delegelerin oylamasına sundu.

Seçim yasasında cinsiyet kotası getirilmesi, seçim barajının kaldırılması ve siyasi ahlak yasası gibi vaatlerin yer aldığı beyanname, oybirliği ile kabul edildi. Kılıçdaroğlu’nun “Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” ifadesi, sandığa gidilen süreçte CHP’nin Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ile işbirliği arzusu içinde olacağını, HDP tabanına büyük önem verdiğini gösteriyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son 10 yıldaki konuşmalarından derlenen “Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş” isimli kitabı Tekin Yayınevi’nden çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar