DEİK’ten stratejik lobicilik atağı

Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik’in bugünkü (10.02.2022)’’ DEİK’ten stratejik lobicilik atağı ‘’ başlıklı yazısı.

Türkiye bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle dış politikada ciddi normalleşme adımları atarken uluslararası düzeyde ülke markasını güçlendirmek için çalışmanın tam zamanı. Kuruluş amacı “ticaret diplomasisi” olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) da bu hedef doğrultusunda kolları sıvadı. Geçen hafta görüşme fırsatı bulduğumuz DEİK Başkanı Nail Olpak atmakta oldukları adımları ve yakın dönem planlarını özetledi.

Nail Olpak Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Japonya, Rusya ve Hindistan başta olmak üzere belirlenen bir dizi ülke nezdinde özel bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Bu ülkelerde tanınan, saygın bazı isimlerle anlaşmaya vardıklarını, ciddi lobi kuruluşlarıyla da sözleşme imzalama aşamasında olduklarını söyledi.

Özellikle ABD, Almanya ve Fransa kamuoylarında iyi tanınan bazı isimler, Türkiye’nin iletişimine aktif katkı sağlayacak. ABD’deki isim ise Türk iş dünyasının âdeta bu ülkedeki daimi yüzü olacak. Nail Olpak’ın açıklamalarından şu notları aldım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar