Muhalefet Gerçekçi Olmalı

6’lı Masa’da yer alan İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti sık sık yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini vurguluyorlar.Özellikle İYİ Parti yetkilileri, “sonucu ne olursa olsun CHP ile ittifak...

6’lı Masa’da yer alan İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti sık sık yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini vurguluyorlar.

Özellikle İYİ Parti yetkilileri, “sonucu ne olursa olsun CHP ile ittifak yapmamalıyız, bazı belediyeler kaybedilse bile seçime ayrı girmeliyiz” tezini işliyorlar.

Bu söylemin amaçlarından biri İYİ Parti’nin beklediği oyu alamamasını CHP ile ittifak yapmalarına bağlamak, böylece suçu CHP’ye atmak.

Bir diğer amacı da parti kimliğini güçlendirmek, “bizim ittifak düşüncemiz yok, böyle bir teklifimiz de yok” diyerek CHP’nin kendi kapılarını çalmalarını sağlamak ve elini güçlendirmek gibi görünüyor.

Muhalefet partilerinin yerel seçimlere ayrı ayrı adaylarla girmeleri büyük şehirler de dahil belediye başkanlıklarını iktidara altın tepsi içinde sunmaktır.

AK Parti’nin en çok isteyeceği model muhalefet partilerinin ayrı ayrı adaylarla yerel seçime girmeleri olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 155 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar