Aile içi iletişim çatışmaları

Aile içi ilişkileri etkileyen birçok faktör bulunur. İlişkilerdeyetiştirilme kültürümüz, duygularımız, düşüncelerimiz, rollerimiz ve davranışlara verdiğimiz anlam iletişim...

Aile içi ilişkileri etkileyen birçok faktör bulunur. İlişkilerdeyetiştirilme kültürümüz, duygularımız, düşüncelerimiz, rollerimiz ve davranışlara verdiğimiz anlam iletişim çatışmalarının sebeplerini oluşturur.Anne babalar, çocuklarıyla sık sık tartışma yaşarlar ve bu çatışmalarla başa çıkmakta zorlanabilirler.

Çocukla iletişim çatışmaları

İletişimde çocuğu dinlemeden emir ve akıl vermek, eleştirmek, suçlamak çatışmalara yol açtığı gibi anlaşılmadığını düşünen çocuk, olumsuz tutumlarlaailesi ve çevresinin ilgisini çekmeyi benimsiyor. Çocuğa bağırma, azarlama, kızgınlığını daha farklı şekillerde ifade etme sorunlu davranışları arttırıcı özellikler içeriyor.Çocukta olumsuz davranışlarına neden olan aile içi tutum ve yaklaşımları aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür.

Emir vermek, yönlendirmek, bu mesajlar çocuğun duygularının önemsiz olduğu mesajını verir. Çocuk anne babasının istediğini yapma zorunluluğunu hisseder. Bu durum çocukta baskı ve strese yol açar.

 

Aile baskısı ve sonuçları

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklara sosyal destek! 18 Eylül 2017 | 131 Okunma Eyvah çocuğum okula başlıyor 09 Eylül 2017 | 507 Okunma Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım! 02 Eylül 2017 | 156 Okunma Aile içi iletişim çatışmaları 26 Ağustos 2017 | 476 Okunma Kişilerarası iletişim çatışmaları 19 Ağustos 2017 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar