Kişilerarası iletişim çatışmaları

Küreselleşme, üretim ve kitle iletişim araçlarında hızlı değişim insanlığı değiştirmeye, toplumları dönüştürmeye tüm hızıyla devam ediyor. Popüler kültürün...

Küreselleşme, üretim ve kitle iletişim araçlarında hızlı değişim insanlığı değiştirmeye, toplumları dönüştürmeye tüm hızıyla devam ediyor. Popüler kültürün ürettiği araçlar yaşamını kuşatıyor, hayatı ile ilgili değerleri oluşturuyor. Üretilen mal ve hizmetlerle hayatına yön veren bireyin güven ve anlam arayışı, güçlü görünme çabasına dönüşüyor. Hayatının merkezine kendini koyarak çevresinde yaşayan diğer insanları ötekileştiren insanların sayısı hızla artıyor.

Benlik gelişimi

Ego ben, benlik, kendilik demektir. Ego insanın hem özne boyutunu tanımlayan irade, bilinç ve vicdanı hem de onun nesne boyutunu tanımlayan, dürtülerini, iç isteklerini, tutkularını, içsel enerji kaynaklarını içine alan çok boyutlu bir yapıdır. Ego, hem öznel hem de toplumsal yaşamında bireyin kendini tanımlayıp, anlamlandırabileceği ve koruyabileceği içsel olarak işleyen bir referans noktası oluşturur. İnsan benliğinin bir bileşeni olan ego psiko-sosyol, kültürel etkilerle şekillenen benlik katmanıdır.

Temel güvensizlik

Birey kendisi dışında hiçbir varlığa güvenmemesi, kendisini hayatın merkezine alarak karşısındaki bireyleri ötekileştirmesi iletişim, uyum ve davranış sorunlarına yol açar.

Eğer birey insanların sadece sağladıkları faydalar için önemli olduğunu düşünür, güvensizlik duygusu içersinde tehdit ve saldırgan yaklaşımlarda bulunursa insan hak ve değerlerine saygıyı tehdit eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklara sosyal destek! 18 Eylül 2017 | 131 Okunma Eyvah çocuğum okula başlıyor 09 Eylül 2017 | 507 Okunma Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım! 02 Eylül 2017 | 156 Okunma Aile içi iletişim çatışmaları 26 Ağustos 2017 | 476 Okunma Kişilerarası iletişim çatışmaları 19 Ağustos 2017 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar